Welkom bij Bistro de Molen

Een unieke locatie met uitzicht op de Ankeveense Plassen. Ideaal om zomaar even binnen te stappen. Kom gezellig bij ons koffie drinken, lunchen en/of dineren op één van onze prachtige terrassen of in onze gezellige bistro. Bekijk hier ons menu.

Ideale tussenstop tijdens je fietstocht of wandeling met uitzicht op de molen.

Wij zijn dagelijks geopend van 10:00 tot 21:00 uur, van 10:00 tot 11:00 voor koffie of thee met gebak, de keuken gaat om 11:00 uur open.

Wij beschikken tevens over een Gooi & Vecht E-oplaadpunt.

Over de molen

De Molen uit 1642 is gebouwd om het Naardermeer op peil te houden. Na het indijken van de Zuiderzee werd de molen gebruikt in de Ankeveense Plassen om de turfwinning te bevorderen. Het interieur dat tot in de jaren 30 van de vorige eeuw in beslag werd genomen door het grote ijzeren scheprad en de molenaarswoning werd in de jaren na de Tweede Wereldoorlog omgetoverd tot restaurant. Rond 1938 begon het horecabedrijf in de molen, met slechts biscuit & karnemelk op het menu. In 1952 werd door het polderbestuur het eigendom van de molen voor het symbolische bedrag van één gulden overgedragen aan de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten. De bijgebouwen zijn thans uitgegroeid tot de sfeervolle ‘Bistro De Molen’.  Men kan hier een lunch, diner of evenement organiseren in een gemoedelijke sfeer aan de Ankeveense Plassen. Er is een verwarmd terras aan de waterkant. Geniet van een kop koffie, een lunch of diner terwijl de vogels fluiten op de achtergrond, weg van de drukke weg! Een mooie locatie voor de start of het einde van een mooi fietsroute. Er is gratis parkeergelegenheid aanwezig. De molen zelf is weer in handen van natuurmonumenten en doet dienst als woning. In de winter het ontmoetingspunt voor duizenden schaatsenrijders maar in de zomer is het bij ‘Hollandia’ Holland op zijn best.